Клиника Валор - град София

Клиника Валор - град София

Клиника Валор - град София

Контакти:

02 / 955 23 19

0887 97 12 07

София ул. “Плиска” №54

Първата специализирана клиника по ортодонтия в България е създадена и развивана от проф. д-р Валентин Мутафчиев и д-р Александър Мутафчиев. От ноември 2009г. член на екипа на клиниката става д-р Галин Гаврилов.
 
Съвместната дейност на трима специалисти-ортодонти и съдействието на екипа на клиниката позволяват поддържане на водещи стандарти за качество на работа и отношение към пациентите, както и споделяне на професионален опит с колеги. За това допринасят и наличието на отлична база, специализиран рентген, зала за презентации и представител на зъботехническа лаборатория.
 
Хората, които ползват услугите ни, желаят да подобрят:
  • подреждането и срещането на зъбите си;
  • своята усмивка;
  • оралното си здраве.
 
Ние можем да ви бъдем полезни, когато сте решили да подобрите усмивката си, подреждането и срещането на зъбите си и искате да проведете лечение.

За да запишете час за преглед, моля, свържете се с нас тук.

Бъдете здрави и усмихнати!

Клиника ВАЛОР може да се погрижи за вас, когато искате да подобрите:

Най-често се стартира с първоначален преглед – консултация, на която се запознаваме най-общо със състоянието на пациента, установяваме основните проблеми и правим схематична оценка за възможните подходи на лечение.
 
В случай, че пациентът желае да се довери на нашите специалисти-ортодонти, извършваме следващата стъпка – диагностика и план на лечение. На този етап се снемат отпечатъци, правят се фотоснимки  и рентгенографии, благодарение на които се изготвят прецизни анализ и план за лечение.
 
След приемането на плана за лечение се стартира същинското – т.нар. цялостно ортодонтско лечение. То включва първоначално поставяне на апарати за лечение (снемаеми или фиксирани) и поредица от контролни прегледи за периода на лечение.
 
Когато се постигне поставената цел на лечението, се преминава в етап на ретенция, през който контролните прегледи намаляват, както и носенето на апаратите (при снемаемите апарати). Обичайно този период продължава около две години, но в зависимост от случая може да продължи до завършването на растежа. В края на този етап се прекратяват контролните посещения, както и окончателно се свалят ретенционните апарати.
 
Понякога, за постигането на целите на лечението е необходима намесата не само на специалист-ортодонт, но и на пародонтолог, стоматолог-хирург, протетик, лекуващ стоматолог и т.н. В този случай говорим за комбинирано лечение. Ключовото при този тип лечения е колаборацията на екипа от специалисти, изготвянето на общ план за лечение, както и комуникацията между самите специалисти.
 
За целите на лечението е необходимо визуализиране не само на видимата част от зъбите. Затова в Клиника ВАЛОР е осигурен специален рентгенов апарат – дигитален рентген SIDEXIS, който освен чисто професионалните си предимства, е с намалено лъчево натоварване на пациента спрямо конвенционалните рентгенови апарати. Освен за пациентите си, Клиника ВАЛОР предоставя възможността за направата на рентгенови снимки и на външни посетители.
 
Ако имате въпроси или желаете да запишете час за консултация или направа на рентгенови снимки, моля свържете се с нас в рамките на приемното ни време.

В тази секция са представени цените на ортодонтските услуги, извършвани в Клиника ВАЛОР, в зависимост от вида на използваната апаратура:

Slider
Slider