Д-р Халиме Али Халим-Алиева – Хомеопат град Бургас

Д-р Халиме Али Халим-Алиева – Хомеопат град Бургас

Д-р Халиме Али Халим-Алиева – Хомеопат град Бургас

Контакти:

0895 61 61 69

Бургас, ул. Св. Патриах Евтимий №83

halime.h@abv.bg

Д-р Халиме Али Халим-Алиева е хомеопат интерист практикуващ в гр. Бургас.
Дейностите, които д-р Халим-Алиева практикува са следните: 

 • Класическа хомеопатия;
 • Биорезонансна диагностика и терапия –остри и хронични заболявония, резистентни на антибиотична терапия микробиологични причинители;
 • Диагностика на всички органи и системи;
 • Диагностика на микроелементи,хормони,ензими;
 • Вегатест;
 • Терапия с лекарствени гъби;
 • Изготвяне на идивидуални терапевтични планове;
 • Работи с деца и възрастни.

  Хомеопатията представлява метод на лечение с над 200-годишна практика, разработен от немския лекар д-р Самуел Ханеман. Революционна за времето си, тя бързо се превръща в подходящо средство за домашно лечение и грижа за здравето.

  Пример за лесно и ефективно домашно лечение

  Самият Ханеман не е имал намерение да създава алтернативен метод за домашно самолечение, но обективни факторите способстват бързото разпространение на хомеопатията като идеалния помощник на всяко домакинство: хомеопатичните лекарства са на достъпна за всеки цена, лесни и безопасни за употреба – без риск за здравето на болния.

  Хомеопатичното лечение се основава на принципа „подобното лекува подобно” – т.е. болестта се лекува с използването на вещества, които приложени върху здрав човек биха предизвикали същите симптоми и оплаквания. Медицината на 19-ти век била базирана на теоретични модели за генезата на дадено заболяване. А принципите на хомеопатията улеснявали пациентите, които не се сблъсквали със сложни медицински теории. Те трябвало единствено да използват своите сетива и да наблюдават внимателно. Сравнението на картината на симптомите с описанието на хомеопатичното лекарство им е давало ключа към успешното лечение. В този смисъл хомеопатията се оказва лесен метод за разбиране, усвояване и използване в домашни условия. Разбира се, за да могат да използват хомеопатичното лечение, всички трябвало да преминат през процес на обучение. И в повечето германски градове възникнали хомеопатични дружества, чиято цел била образование, взаимна подкрепа и разпространение на полезна информация, за да достигне лечебната помощ до все по-широк кръг от хора. В тях влизали представители на всякакви прослойки от обществото. До 1870 г. подобни организации в Германия били 12, а в периода до 1930 г. могат да бъдат проследени 470. Само на територията на Германия на този етап около 12% от населението използвало хомеопатия за различни здравословни оплаквания.

  Какво представляват хомеопатичните лекарства?

  Хомеопатичните лекарства са силно разредени субстанции на неорганични соли, минерали, растения, тъкани, отрови и др., които подават сигнал към организма да мобилизира самооздравителните си сили. Именно разреждането е едно от нещата, което прави този метод на лечение уникален. Дори при погрешен избор на лекарство това означава, че няма опасност за здравето на пациента. А при откриване на точното хомеопатично средство следва бързо възстановяване и връщане на баланса в организма, без лечението да създава неприятни усещания (те били характерни за методите на традиционната медицина през 19 век – кръвопускане, пиявици и т.н.) Това правело още по-атрактивни методите на хомеопатията в зората на нейното развитие. И докато представителите на традиционната медицина на 19 век оспорвали метода на Ханеман, той набирал все по-широка популярност сред пациентите, насърчени от наблюдаваните резултати, особено във времената на смъртоносното нашествие на холерата. Медицинските методи и здравеопазването значително са се променили оттогава. Но хомеопатията до днес продължава да привлича с възможностите си нежно и щадящо, ефективно решение на здравословните проблеми.

Slider
Slider