“ЛитоМед” – Медицински център град Пловдив

ЛитоМед – Медицински център град Пловдив

“ЛитоМед” – Медицински център град Пловдив

Контакти:

032 66 85 66

0877 66 85 66

Пловдив, бул. “Кукленско шосе” №53, МБАЛ “Парк Хоспитал” 4

Пловдив разполага с апаратура последна дума на техниката за разбиване на камъни в бъбреците.
До скоро на много пловдивчани и жители от околността се налагаше при по-упорити камъчета да търсят помощ във Военно-медицинска академия в столицата.
От година и половина насам обаче това не е така. Медицински център “ЛитоМед”, който се помещава с сградата на МБАЛ “Каспела”, разполага с машина за разбиване на камъни, която е последен писък на техниката.

„Процедурата е абсолютно безболезнена”, разкри шефът на клиниката д-р Кабадозов.
“За разлика от по-старите апарати, които работят с електрически удари и предизвикват болка и дискомфорт, нашият апарат разчита на магнитни импулси и освен, че е по-ефективен, не причинява и болка. Наскоро през клиникита ни мина 2000-ят ни пациент”, похвали се пред репортера ни специалистът, който е сред най-търсените в областта.
Д-р Кабадозов обясни, че апаратът е произведен от немска фирма, която е пионер в технологиите за разбиване на камъни в бъбреците.

  • РАЗБИВАНЕ НА КАМЪНИ

Медицински център “ЛитоМед”, който се помещава с сградата на МБАЛ “Каспела”, разполага с машина за разбиване на камъни, която е последен писък на техниката.

  • БОЛНИЧНИ СТАИ

Клиника Литомед разполага с модерни и уютни болнични стаии, където настаняваме нашите пациенти. Екип от професионалисти ще се грижи денонощно за Вас.

  • НОВ КАБИНЕТ ЕВРОХОСПИТАЛ

От скоро разполоагаме и с ултрамодерен ехограф. От неговите услуги пациентите ни могат да се възползват в “Еврохоспитал”, където ще бъдат прегледани от доц. Шопов.

Преди да бъде приет за хоспитализация в ЛитоМед, пасиентът ще бъде изпратен на ренгенова снимка. Човек се ражда и живее в радиационна среда, предизвикана от естественото лъчение – фоново облъчване и свързаната с развитието на обществото йонизираща радиация – надфоново облъчване. Най-голям дял от надфоновото облъчване на човека се пада на използването на йонизиращата радиация в медицината и най-вече на рентгеновите изследвания. Рентгеновите лъчи се използват в медицината за диагностика и радиотерапия (лъчелечение) на редица заболявания.

Рентгеновите изследвания могат да бъдат: рентгенография (рентгенови снимки), рентгеноскопия
(рентгенов преглед) и компютърна томография. Мамографията е рентгеново изследване на млечната жлеза. При някои рентгенови изследвания в
човешкото тяло се въвеждат контрастни средства. Редица лечебни процедури се извършват под непосредствен рентгенов контрол. Какво трябва да знаем за ренгеновите изследвания!

Slider
Slider