СБР на сърдечно-съдови заболявания Мездра

Контакти:

0879 88 50 05

0910 / 933 47

Мездра, ул. Манастирище №100

sbrssz@abv.bg

“Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести – Мездра” ЕООД е лечебно заведение с междуобластни функции и с предмет на дейност: диагностика, лечение и рехабилитация на заболявания по следните профилни специалности: физикална и рехабилитационна медицина и вътрешни болести.Разположена е в Искърското дефиле в горска местност на тихо и спокойно място.  

Надморската височина е 270 м., климата е умереноконтинентален. Наблизо се намират интересни природни забележителности – “Вратцата” (до гр.Враца – на около 12км.), “Ритлите” (до с.Люти брод), както и живописните Черепишки скали и разположеният в подноживто им Черепишки манастир.

Лечебното заведение разполага със 70 болнични легла, разположени в две отделение: Отделение за физикална и рехабилитационна медицина и Вътрешно отделение. Стаите са с 2 и 3 легла със самостоятелни санитарни възли. Отделението за физикална терапия и рехабилитация е оборудвано с необходимите уреди за последваща рехабилитация и максимално възстановяване на пациентите.

“СБПЛРВБ- Мездра” ЕООД е построена на главен път Е-79 на по-малко от 100км от гр. София в близост до ЖП спирка Мездра- юг. Придвижването дo болницата става с влак до гара Мездра-юг или с такси от централната гара.

Предварително Ви благодерим за направеният от Вас избор на лечебно заведение и Ви уверяваме, че ще бъдат положени всички усилия да останете доволни от престоя си!

Специализирана болница за рехабилитация – гр. Мездра предлага на своите пациенти от цялата страна висококвалифицирана медицинска помощ в областта на физиотерапията и рехабилитацията.

В нея се лекуват заболявания на опорно-двигателен апарат, ЦНС, ПНС, ДЦП, родови травми и други. За пациентите се грижат лекари с различни специалности- физиотерапевти, интернисти, пулмолози, кардиолог и рентгенолог.

Особено внимание в болницата се отделя на работа с деца с увреждания, за което има и специално обучен персонал.

Болницата предлага допълнителни медицински услуги като ехокардиография, ехографии на коремни органи и щитовидна жлеза, велотест, холтер. Всички стаи са реновирани, с 2 и 3 легла, собствен санитаен възел, кабелна телевизия.

От тази година в болницата е открит и сектор водолечение- с басейн и тангенторна вана. Предлагат се различни видове процедури като подводна гимнастика, тангентор, перлена вана, вихрова вана и др. Голямо разнообразие има и при масажите, които се извършват от високоспециализирани кинезитерапевти- класически масаж, антицелулитен, масаж с вендузи и др.

Лечебното заведение предлага хоспис услуга- грижи за стари хора, хронично болни и инвалиди, включваща леглоден с храна, медицински и санитарно обслужване- 30,00 лв. на ден.


Диагностично-консултативния блок (ДКБ) се състои от приемно-консултативен кабинет (ПКК), сектор по образна диагностика и функционален кабинет.
ДКБ разполага със следните кабинети:

 1. ИНФОРМАЦИЯ- координира приема на болните;
 2. ПРИЕМНО-КОНСУЛТАТИВЕН КАБИНЕТ- извършва се преглед на пациенти, консултации, преценка на индикации за хоспитализация и прием;
 3. СЕКТОР ПО ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА:
  • Ехографски кабинет- извършват се ехокардиографии и ехографии на различни органи;
 4. ФУНКЦИОНАЛЕН КАБИНЕТ – извършват се ЕКГ, ВЕТ, холтер.


Лечебното заведение има сключен договор с РЗОК- гр. Враца за седем клинични пътеки:

 • КП N258: Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система;
 • КП N259: Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система;
 • КП N260: Физикална терапия и рехабилитация при детска церебрална парализа;
 • КП N262: Физикална терапия и рехабилитация на болести на централната нервна система;
 • КП N263: Физикална терапия и рехабилитация на периферна нервна система;
 • КП N264: Физикална терапия и рехабилитация след преживян инфаркт на миокарда и след оперативни интервенции;
 • КП N265: Физикална терапия и рехабилитация на болести на опорно–двигателния апарат.

При необходимост могат да се направят съответните лабораторни изследвания.

БОЛНИЦАТА предлага и възможност за платени услуги.
Изготвени са еднодневни, двудневни и тридневни пакети “Здравна профилактика”, които включват различни изследвания и консултации. Гордост на болницата са физиотерапевтичният и кинезитерапевтичен сектор, които предлагат и възможност за различни процедури след консултация с лекар физиотерапевт.

В болницата се предлага и услугата хоспис, която включва храна, медицинско и санитарно обслужване на хронично болни.

 ЦЕНОРАЗПИСИ:

Slider
Slider