Клиника Средев - Естетична медицина град София

Клиника Средев - Естетична медицина град София

Клиника Средев - Естетична медицина град София

Контакти:

0888 80 20 04

София, ул. 20ти Април №11, София

Проф. Д-р Николай Сердев, д.м.н., е сертифициран специалист по обща хирургия и козметична хирургия. От 1988 до 1996 г. e заместник ръководител на Клиниката по изгаряния, пластична и естетична хирургия към Военномедицинска Академия, София. Той е почетен професор в Нов Български Университет и програмен директор на Международната университетска програма по козметична хирургия.

Д-р Сердев е обучил стотици лекари в световен мащаб в областта на естетичната хирургия и минимално инвазивните медицински процедури. Той е съ-основател на Европейската Асоциация по Естетична Хирургия, а също и на Международния Борд по Козметична Хирургия (2003г., когато са проведени първите изпити).

Под ръководството на Николай Сердев, през 2001 г. МЦ „Естетична Хирургия, Естетична Медицина“, стана център за обучение за професионалисти в областта на козметичната хирургия, след решение на организационният комитет на Федерацията за Ресторативна и Козметична Хирургия.

Д-р Сердев е създател на затворените, транскутанни (без разрези) методи в козметичната хирургия – „Лифтинг шевове на Сердев“ (Serdev Sutures® Lift), които постигат стабилни резултати, без да оставят белези. Те са известни в цял свят, а в Бразилия се наложиха под името Fio Bulgaro или Fio Еlastico.

Той е изобретател на аваскуларния SPV (селективна проксимална вагитомия)лечение на хемороиди чрез лигиране с шевове, без разрези и изрязванемини-инвазивни методи при ринопластика (T-ексцизия за скъсяване дължината на носа, приплъзгване се колумелата за проекция на върха на носа и техники на зашиване за стесняване на върхагърба на носа и ноздрите); изправяне и удължаване на крака, чрез ултразвукова липосултура и др.

Д-р Николай Сердев е също изобретател на метода „Епителни клетки (пресни кератиноцити, адхезирани към колагенни микроносители)“ – за лечение на рани, изгаряния и атонични хронични рани.

Д-р Сердев разделя времето си между клиниката си, НБУ в София и кратки пътувания за практически обучения на хирурзи в страни от всички континенти. Д-р Николай Сердев е автор на множество публикации по хирургия, пластична реконструктивна и естетична хирургия, козметична хирургия и медицина, авторски статии във водещи медицински списания, редактор на множество медицински издания и книги.

Slider
Slider