Клиника Д-р Генчеви - град Павел Баня

Клиника Д-р Генчеви - град Павел Баня

Клиника Д-р Генчеви - град Павел Баня

Контакти:

43 61 / 98 01

0883 20 30 26

0882 06 77 37

Пловдив, бул. “Кукленско шосе” №53, МБАЛ “Парк Хоспитал” 4

info@gechevi.bg

Клиника за рехабилитация „Д-р Гечеви“ е създадена от потомствените лекари – фамилия Гечеви, с идеята да се продължи поставеното от професор Георги Гечев начало на физиотерапията и рехабилитацията в гр. Павел баня, както и да се съхранят оригиналните методики /подводна екстензия по Гечев/ за лечение и рехабилитация на гръбначните заболявания, прославили курорта и до днес. Нашата основна дейност е насочена към лечение, профилактика и рехабилитация на заболяванията на опорно-двигателния апарат.

Проф. Георги Гечев е положил основите на научната балнеология и рехабилитация в гр. Павел Баня, дългогодишен директор на Санаториума,  член на Ню Йоркската Академия на науките, почетен гражданин на гр. Павел баня.

Проф. Георги Гечев е конструирал  масата за подводна екстензия през 1968 г., която е призната за рационализация, а през 2015 г. Комбинираната подводно-екстензионна терапия е защитена като търговска марка на ЕС  „ПО ГЕЧЕВ“

Проф. Георги Гечев е и инициатор за изграждането на  СБР в Павел баня, където е излекувал стотици хиляди хора от цял свят.

Земята, върху която е построена Клиниката, е била собственост на Георги Чорбаджийски, брат на Димитър Чорбаджийски/Чудомир/ – наследена от преките родственици – д-р Гечеви.

По време на престоя си при нас ще се насладите на великолепието на Чудомировото творчество и ще се потопите в историята на един достоен живот и възрожденски род, прочитайки саморъчните записки към Дневника на Георги Чорбаджийски. Опознайте ни чрез тях, защото Вие сте не  само наши пациенти, но и наши приятели. А приятелите се познават….

Д-р Йордан Гечев /син на д-р Георги Гечев/ понастоящем  директор на СБР Павел Баня, е вертебролог, автор на първия в България учебник по Вертебрология.

Д-р Гергана Гечева /внучка на д-р Георги Гечев/ е специалист Физиотерапевт. Специализирала е Физикална и рехабилитационна медицина в Йерусалим, Израел, Болница „Хадасса“

Д-р Стоимен Гечев /внук на д-р Георги Гечев/ е завършил медицина в МУ София, лекар-специалист по Физикална и рехабилитационна медицина.

Slider
Slider