Д-р Емилия Пантелеева - Гастроентеролог детски болести
Контакти:
0888 25 86 96
София, ул. “Здраве” №19
emilia.panteleeva@abv.bg
Д-р Емилия Пантелеева е педиатър (специалист по детски болести) и детски гастроентеролог.
Гастроентерологията е сред най-обширните области в медицината. Занимава със състоянието и функционирането на цялата храносмилателна система – хранопровод, стомах, тънко и дебело черво, черен дроб, панкреас и далак. Гастроентерологията обхваща както заболяванията на тези органи, така и обръща внимание на начина на хранене.
Специалистите – гастроентеролози дават препоръки за здравословно хранене за всяка една възраст, съобразно особеностите на отделния човек. Гастроентерологията се занимава и със специфичните изисквания на храненето при хроничните заболявания.
Д-р Пантелеева извършва прегледи и проследяване на деца до 18 годишна възраст. Притежава квалификация в областта на коремната и Доплер ехография, разполага с необходимата апартура. Има договор и с НЗОК, според който за преглед е необходима бланка №3 с код 17 или 52. Работи с предварително записване по обявен график.
Планирането на преглед може да се осъществи и чрез електронната поща на Д-р Пантелеева на адреса, посочен по-долу.
КОНСУЛТАЦИИ:
Д-р Пантелеева извършва ехографски скрининг за вродени аномалии на бъбреците на 6 месечните и по-големи кърмачета, както и профилактичен ехографски преглед на коремните органи във всички възрастови групи.
Повод за консултация са следните най-чести оплаквания от страна на децата и тревоги на родителите:
- Повтарящи се коремни болки при по-големите деца, необичайно силни колики при кърмачетата;
- Липса на апетит;
- Здравословно хранене на детето;
- Запек;
- Диария;
- Повръщане;
- Кръв в изпражненията;
- Изоставане в ръста и/ или теглото;
- Голям, изпъкнал корем;
- Жълтеница при кърмачета;
- Повишени чернодробни ензими и чернодробни заболявания.
Д-р Емилия Пантелеева проследява пациентите с гастро-езофагелна рефлуксна болест, хронични диарии, целиакия, муковисцидоза, таласемия, възпалителни болести на червата, хронични чернодробни заболявания, хранителна алергия (най-вече алергия към белтъка на кравето мляко).