Д-р Радин Цонев – Гастроентеролог град София

Д-р Радин Цонев – Гастроентеролог град София

Д-р Радин Цонев – Гастроентеролог град София

Контакти:

024 / 03 40 00

0888 98 21 73

София, бул. Никола Й. Вапцаров № 51Б (МБАЛ Токуда Болница София)

Д-р Радин Цонев завършва медицина през 1988г, 2 години отбива военна служба като авиолекар. Има 2 специалности-Вътрешни болести и Гастроентерология. 5 години стаж в МБАЛ-гр. Лом-Вътрешно отделение. 13 години стаж в Пета Градска болница, Клиника по Гастроентерелогия под ръководството на проф. Григор Мечков. От 2007г е член на екипа на МБАЛ-Токуда, а от 2013г до сега е Началник на Гастроентерологичното отделение в болница Токуда. Специализации в Холандия, Рим-Университетска католическа болница Джемели при проф. Гуидо Костаманя. Член на Бългаското дружество по Гастроентерология,  на Българската асоциация по ултразвук в медицината, на Българската асоциация по изучаване на черен дроб, На Европейската асоциация по изучаване на черен дроб.

Научните интереси на Д-р Цонев са в областта на хепатологията. С лечение на хронични вирусни хепатити се занимава от 2004 до днес. Публикации  в наши чужди списания.

Центъра по Хепатология на МБАЛ-Токуда, който ръководи Д-р Цонев е един от водещите в страната за лечение на хроничните вирусни хепатити.

Slider
Slider