Д-р Петър Янев – Специалист очни болести град Смолян

Д-р Петър Янев – Специалист очни болести град Смолян

Д-р Петър Янев – Специалист очни болести град Смолян

Контакти:

0886 61 60 18

030 / 15 36 12

Смолян, ул. Хан Пресиян № 28

yanev.petar@yahoo.com

rodopicentar@gmail.com

Д-р Петър Янев завършва своето образование по хуманна медицина в Медицински университет град София. Придобива специалност по очни болести в Университетска болница „Царица Йоана – ИСУЛ“ София. През месец май 2013 г. е единственият българин, който успешно издържа европейския изпит по офталмология и става член на Европейския борд по офталмология (FEBO). Два месеца по-късно същата година успешно взима диплома за специалист очни болести и в България.

Следват обучения и множество курсове в България, Франция, Швейцария, Германия и др. Съвместната работа и партньорство с водещи очни специалисти изграждат д-р Янев като опитен и перспективен млад очен лекар.

Частния кабинет на д-р Янев носи името Очен център „Родопа”, уникален по своята същност за област Смолян. В унисон функционират най-модерно оборудвания очен кабинет на д-р Петър Янев и оптика предлагаща изключително качествени рамки, стъкла на световния лидер Essilor и контактни лещи – диоптрични и цветни на фирмата Bausch & Lomb.

“Идеята за създаването на Очен център Родопа се роди в процеса на работа с екипа на доцента. Инж. Калоян Върляков я ‘облече’ с проект и визия, които с ентусиазъм изпълнихме за три месеца. Името дойде от самосебеси, имайки предвид, че се намираме в най-красивата планина – Родопа планина.
Нашата мечта и мисия, с която заредихме очният център е да помагаме на всички наши клиенти за здравето и пълноценното функциониране на органите, с които възприемаме 80% от заобикалящия ни свят – очите.”

Нашите цели са:

 • Компетентен очен преглед на всеки пациент;
 • Отговор на всички въпроси на пациента, касаещи неговото зрение;
 • Диспансеризиране, проследяване и лечение на болни от глаукома;
 • Качествена лазертерапия при диабетна ретинопатия;
 • Диагностициране и лечение на катаракта;

Перспективи и предизвикателства:

 • Разрастване на екипа.
 • Да осигурим европейско ниво в българската действителност.

Работно време:

 • Кабинет Д-р Петър Янев

Вторник – 14:00 – 18:00ч.
Сряда – 16:00 – 18:00 ч.
Петък – 14:00 – 18:00 ч.

 • Оптика

От понеделник до петък – 09:00 – 18:00 ч.

Д-р Петър Янев разполага със следната апаратура за да помага качествено на своите пациенти:

 • Мултифункционален юнит

Ергономична система ориентирана към пациента за по-бързо и точно определяне на зрение, диагностициране на очни заболявания. Единствената фороптерна система в община Смолян се намира в очен център Родопа.
Освен стандартната рефрактометрия, която е определяне на диоптър, рефрактометърът в Очен Център Родопа измерва и кривина на роговицата – кератометрия. Кератометрията се използва при напасване на контактни лещи и изчисляване на силата на вътреочни импланти. Фундобиомикроскопия – оглед на централните и периферни отдели на ретина.

 • Безконтактен тонометър

Единственият безконтактен тонометър се намира в очен център Родопа. Служи за бързо и безболезнено измерване на очното налягане. Апаратът разполага с възможност за измерване на дебелина на роговицата – пахиметрия. Ултразвуковo измерване на дебелина на роговица.

 • OCT (Optical coherence tomography)

Единственият очен кохерентен томограф в Смолянска област се намира в очен център Родопа. Служи за ранно диагностициране на Глаукома и други очни заболявания.

 • Лазер

Очен център Родопа разполага с лазер за терапи.

Slider
Slider