д-р Руслан Терзийски - Психиатър град София

д-р Руслан Терзийски - Психиатър град София

д-р Руслан Терзийски - Психиатър град София

Контакти:

0888 63 25 47

Coфия, ул. Перник 85

office@terziiski.com

Като хоноруван преподавател, д-р Терзийски е изнасял лекции по клинична психиатрия и обща психопатология в НБУ – бакалавърска програма за психолози и в СУ „Св. Климент Охридски” на психолози към Философски факултет.
Д-р Терзийски работи като психиатър терапевт в областта на диагностика и лечение на паническо разтройство (страхова невроза), социална фобия, остър и хроничен стрес, смущения в адаптацията и депресивни състояния.

В продължение на няколко години е асистент в катедрата по психиатрия на МА.
Участва в семинари в България и чужбина, свързани с психичните проблеми на правонарушителите. Участвал е и в международни проекти със САЩ за оценка на Риска от проява на обществено опасно поведение на правонарушители с личностно разстройство. Участвал е и в проект за оценка на обществено опасно поведение на правонарушители със зависимости. Работил е дълги години в клиника по съдебна психиатрия и съдебна психология като експерт и преподавател на студенти по медицина и специализанти по психиатрия.

Психиатърът е лекар със специализация по психиатрия. Той е в състояние да провежда психотерапия и да предписва лекарства и други медицински лечения. 

Психологът обикновено има академична специалност «Психология». Психолозите лекуват психичните разстройства с психотерапия. Използвайки различни тестове и психологично консултиране.

Паническо разстройство

Паническата атака е внезапен епизод на силен страх, който предизвиква тежки физически реакции, когато няма реална опасност или видима причина. Паник атаките могат да бъдат много плашещи. Когато се появят панически атаки, може да мислите, че губите контрол, преживявате инфаркт или дори умирате. Много хора имат само една или две панически атаки през живота си и проблемът отшумява, може би когато стресовата ситуация приключи. Но ако имате периодични, неочаквани панически атаки и дълги периоди на постоянен страх от друга атака, може да имате състояние, наречено паническо разстройство.

Депресия

Наричана още „клинична депресия“ или „депресивно разстройство“ – е разстройство на настроението, което причинява тревожни симптоми, които засягат начина, по който се чувствате, мислите и се справяте с ежедневните дейности, като сън, хранене или работа.

Синдром на професионалното изчерпване“Burnout“

Как да го забележим и да предприемем действия. Чувството, че сме изпепелени по време на работа? Разберете какво можете да направите, когато работата ви се отразява на здравето.

Тревожни разстройства

Понякога тревожността е очаквана част от живота. Може да почувствате безпокойство, когато се сблъскате с проблем на работното място, преди да вземете важно решение. Но тревожните разстройства включват повече от временно притеснение или страх.

Биполярното разстройство

Наричано по-рано маниакална депресия е психичното разтройство, което причинява екстремни промени в настроението, които включват емоционални екстремни състояния на приповдигнатост (мания или хипомания) и подтиснатост (депресия).

Slider
Slider