Д-р Ваня Велеганова - Детски стоматолог Пловдив

Д-р. Ваня Велеганова - Детски стоматолог град Пловдив

Д-р Ваня Велеганова - Детски стоматолог Пловдив

Контакти:

0887 28 63 68

Пловдив, бул.Руски 57

d.vania@abv.bg

Доктор Ваня Велеганова е завършила стоматологичен факултет – гр. Пловдив. Има две специалности – ” Детска дентална медицина” и ” Обща стоматология ”.
От 1993 година е преподавател по Детска Дентална медицина в стоматологичен факултет гр. Пловдив.

Специализирана детска дентална практика на доктор Велеганова предлага пълен обем лечебни и профилактични дейности за на детското дентално здраве. Основната цел на практиката е в една приятна обстановка да се повлияе поведението на децата. Те и техните родители да бъдат мотивирани и да знаят, че зъбното здраве е част от общото здраве и профилактиката е ключа към това.

Договор със здравна каса – пакет за дентално лечение на деца до 18 години.

Доктор Велеганова разполага с модерно оборудван стоматологичен кабинет, в който извършва:

  • профилактични прегледи;
  • лечение на кариеси;
  • лечение заболявания на венците;
  • поставяне на коронки;
  • поставяне на зъбни мостове и протези;
  • избелване на зъби;
  • почистване на зъбен камък;
  • дентална козметология;
  • вадене на зъб.

Доктор Ваня Велеганова е специализирала детска дентална медицина и извършва профилактика и лечение на всички детски заболявания на зъбите.

ЛЕЧЕНИЕ НА КАРИЕСИ ОТ ДОКТОР ВАНЯ ВЕЛЕГАНОВА В ГРАД ПЛОВДИВ

Доктор Ваня Велеганова извършва лечение на кариеси при деца и възрастни. Основен метод за лечение е поставянето на пломби, които може да бъдат: химиополимери,  фотополимери, амалгама и композити. За поставянето на пломби доктор Велеганова използва само висококачествени материали, което гарантира тяхната дълготрайност и устойчивост.

Доктор Ваня Велеганова препоръчва извършването на редовни профилактични прегледи, с цел ранното установяване наличието на кариеси и тяхното лечение. По този начин се избягва развиването на пулпити, които се лекуват много по-дълго и болезнено за пациента.

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗЪБЕН КАМЪК ОТ ДОКТОР ВАНЯ ВЕЛЕГАНОВА В ГРАД ПЛОВДИВ

Доктор Ваня Велеганова предлага на своите клиенти и премахване на зъбен камък в стоматологичния и кабинет, намиращ се в град Пловдив, на бул. Руски 57. Наличието на зъбен камък по зъбите е една от основните причини за възникването на редица други заболявания. Той представлява зъбна плака, състояща се от хранителни остатъци и бактерии, която се е втвърдила с времето. Неговото почистване се осъществява чрез ултразвуков апарат, като се почиства подвенечната и надвенечната част на зъба. При пациенти с чувствителни венци се поставя упойка.

Slider
Slider