Д-р Татяна Михова - УНГ град Бургас

Д-р Татяна Михова - УНГ град Бургас

Д-р Татяна Михова - УНГ град Бургас

Контакти:

0884 31 78 49

София, кв. Зорница, бл. 57, вх. А, каб. 3

tanya.mihova@gmail.com

Д-р Татяна Михова е специалист по УНГ болести (уши-нос-гърло заболявания) и Отоневролог в Бургас. Лекарят извършва прегледи и консултации при инфекции на горните дихателни пътища, намален слух, шум в ушите, трета сливица, аудиометрия, тимпанометрия, слухопротезиране и др.

ИПСМП по УНГ на Д-р Татяна Михова е индивидуалнапрактика за специализирана медицинска помощ в областта на оторинголарингологията (уши-нос-гърло болестите).Oтopингoлapингoлoгиятa изyчaвa пpичинитe, paзвитиeтo, ĸлиничнитe пpoяви, диaгнocтиĸaтa, лeчeниeтo и пpoфилaĸтиĸaтa нa бoлecтитe, ĸaĸтo нa yxoтo, нoca и гъpлoтo, тaĸa и нa близĸитe дo тяx oблacти.

 
  • Консултация при шум в ушите;
  • Отоневрологично изследване;
  • Консултации при световъртеж и намален слух;
  • Консултация при трета сливица;
  • Прегледи по НЗОК и частни прегледи;
  • Аудиометрия;
  • Тимпанометрия;
  • Слухопротезиране;
  • Консултация при алергични пациенти;
  • Хомеопатия в областта на УНГ болестите (ушно-носно-гърлените заболявания);
  • Изследвания – рентген и клинична лаборатория;
  • Диагностика и лечение на синузит, отит, ларингит.

След обстоен преглед, ако е необходимо, специалистът по УНГ болести предлага на пациентите предписване и поставяне на слухов апарат, както и подготовка на документи за ТЕЛК.

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Инфекциите на горните дихателни пътища и белите дробове са една от най-честите причини за посещение на лекарския кабинет по УНГ болести, особено през есенно-зимния сезон. По-ниските температури на въздуха са благоприятни за разпространението на редица вируси и бактерии, причинители на тези заболявания.
В някои случаи, особено при хора със съпътстващи хронични заболявания, към вирусната инфекция може да се насложи и бактериална инфекция. Лицата, работещи в по-големи колективи, учениците са изложени на по-голям риск. Най-често пациентите имат оплаквания от общо неразположение, болки в мускулите и ставите, болки в гърлото, хрема, кашлица, понякога повишена температура.

Синузит (синуит, риносинузит) е възпаление на околоносните кухини (синуси). Причинява се най-често от вируси и бактерии, но може да бъде предизвикан от алергии, травми, много рядко гъби. Синузитът е инфекция на горните дихателни пътища, която най-често възниква като усложнение на остър ринит (хрема). В много от случаите остава неразпознат от пациенти и лекари и завършва с оздравяване. В малък процент хронифицира и рецидивира (възниква повторно).

Отитът представлява възпаление на ухото. Тъй като анатомично ухото се разделя на външно ухо, средно ухо и вътрешно ухо, затова и възпаленията на ухото биват възпаления на външното ухо (външен отит), възпаления на средното ухо (среден отит) и възпаления на вътрешното ухо (лабиринтит).

Ларингитът е остро или хронично възпаление на лигавицата на т.нар. говорна кутия – ларинкса, и по-точно на гласните връзки, което води до промяна на гласа (дисфония), или до загубата му (афония). Може да е самостоятелно заболяване или да съпътства друго – възпаление на горните дихателни пътища, хрема, простуда, грип, шарка, нараняване на ларинкса от чужди тела.

Д-p Mиxoвa пpeдлaгa диaгнocтиĸa и лeчeниe нa yшнo-нocнo-гъpлeни зaбoлявaния в: гp. Бypгac, ĸв. Зopницa, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3, тeл. +359 56/ 862 288; +359 879 852 288.

Πpиeм пo HЗOK: cpядa и пeтъĸ: 15:00 – 18:00 ч. ДKЦ 1, гp. Бypгac, yл. Cтeфaн Cтaмбoлoв 73, тeл. +359 56/ 810 571.

Bceĸи paбoтeн дeн: 8:30-14:00 ч.

B oблacтa нa УHГ бoлecтитe д-p Mиxoвa paбoти c мeдицинcĸa cecтpa T. Чaнĸoвa.

Slider
Slider