Ветеринарна клиника Дойран град София

Дойран - Ветеринарна клиника град София

Ветеринарна клиника Дойран град София

Контакти:

0878 81 76 33

София, ул. Дойран 12 ,жк. Красно село

zoovet.dojran12@abv.bg

Ветеринарна клиника Дойран в град София разполага с приемна, две манипулационни зали, ехографски сектор, стационар за дребни животни.

Клиниката разполага с :

Ортопедия

Независимо дали кучето ви има очевидна ортопедична травма , или не, ние осигуряваме най-новите нива на ортопедични грижи за вашите домашни любимци, за да могат да водят активен, свободен от болка начин на живот . Предлагаме консултация, диагностика и лечение на всички видове костно-ставни и мускулни смущения.

• фрактури
• травми
• ортопедични състояния при разтящи животни
• регенеративна медицина
• ортопедична хирургична онкология
• консервативно медикаментозно лечение и рехабилитация
• лечение на увреждания на меките тъкани
• ендопротезиране
• лечение на остеоартрит

Ние използваме усъвършенствани техники за постоперативен контрол на болката. Следоперативният наблюдение от ветеринарните лекари е достъпно за 24-часова база за пациенти, които го изискват.

Вътрешни болести

В клиниката се използват всички съвременни диагностични методи, позволяващи поставянето на точна диагноза. Осигуряваме извършването на рентгенографско и ехографско изследване на целия организъм. Комбинацията на апаратите на IDEXX-laboratories за хематологичен анализ и биохимия, както и IDEXX Snap tests повишава успеха на превенцията и профилактиката на различни заболявания.

Хирургия и анестезиология

Ветеринарна Клиника Дойран разполага със съвременни апарати за анестезия с които анестезиологияния риск сведен до минимум. За критични и рискови пациенти разполагаме с модерна инхалационна анестезия, включително и вентилатор- апарат за изкуствено дишане. Всеки упоен пациент е под внимателен мониторинг- ЕКГ- монитор, температура,пулс, кръвно налягане, сатурация. Следоперативните грижи за нас са от първостепенно значение до пълно събуждане на пациента, правилното обезболяване и мониторинг. Предлагаме всички съвременни оперативни техники в областта на мекотъканната хирургия, както и специализирани ортопедични операции.

Инфекциозни болести

Клиниката разполага с бързи серологични тестове ( IDEXX, Anigen rapid test kits ) за диагностика на редица инфекциозни заболявания при кучето ( парвовироза, коронавироза, бруцелоза, гана и др.), векторни заболявания, които се пренасят от кърлежи и комари (дирофилариоза, ерлихиоза, лаймска болест, анаплазмоза); при котката- котешки коронавирус, котешка левкемия, котешки имунодефицитен вирус, котешка панлевкопения, токсоплазмоза. Добрата имунопрофилактика (правилно проведената ваксинална схема) може да защити любимеца Ви. Профилактиката срещу външните паразити (вкл. комари и кръвосмучещи мухи), както и срещу цестоди и нематоди (тении и глисти) е стъпка към безгрижния живот на Вашето куче или коте. Профилактиката не бива да се пропуска и при екзотичните ни пациенти- вътрешното и външното обезпаразитяване е важно и при кафезните птици, морски прасета, хамстери, зайци, африкански таралежи и много други.

Акушерство и гинекология

Ехографско доказване и мониторинг през отделните етапи на бременността. Определяне на риска и необходимостта от асистирано раждане или цезарово сечение, както и оказване на специализирана помощ на новородените. Извършване на изкуствено осеменяване. Осигуряване на избор на подходящ партньор за Вашия любимец.

Дерматология

Всеки домашен любимец е имал кожно заболяване в една или друга форма. Дерматологичните проблеми са неизменима част от нашата практика. Клиничната лаборатория е в тясна връзка с правилната диагностика и лечение на кожните заболявания при домашните животни. Най-разпространените оплаквания са свързани с данни за сърбеж, причинен от :
– алергичен дерматит от бълхи или други ектопаразити (кърлежи, въшки, космояди)
– възпаление на външния слухов канал- бактериално, микотично, кърлежово, атопично
– други алергични състояния (атопичен дерматит)
– кожни паразити
– локални или генерализирани дерматофитни (гъбични) инфекции
– автоимунни заболявания

Паразитология

Вътрешните и външните паразити са част от живота на домашния любимец още от неговото раждане. Профилактиката срещу тях започва в най-ранна възраст и трябва да се спазва стриктно,т.к. засяга не само животното, но и стопаните. Съществуват редица общи за нас и животните паразитни приченители, които не трябва да се подценяват.

Дентална медицина

Устната хигиена е от голямо значение за пълноценния живот на домашния любимец. Все повече съвременни породи са склонни към задържане на млечните зъби, образуване на плака и зъбен камък в ранна възраст, тежки гингивити и загуба на зъби, вторично намножаване на условно-патогенна флора, увеличени лимфни възли и трудно преглъщане.

Образна диагностика

Клиника ‘Дойран’ разполага с ехографски сектор, позволяващ прецизно изследване на състоянието на вътрешните органи на структурно ниво- неизменна част от диагностиката на вътрешните болести, мониторинг на състоянието на критични пациенти, контрол при изследването на различни биопсии и проби. Неинвазивен метод, съпътстващ достоверността на проведените кръвни и други лабораторни изследвания. Освен осигуряването на качествена и диагностична рентгенография, при нас можете да получите компетентно второ мнение при разчитане на вече проведена такава, както и консултация при необходимост от прилагането на ортопедични техники за лечение на вродени/ придобити заболявания на опорно-двигателната система.

Клинична лаборатория

Клиника ‘Дойран’ работи с хематологичния анализатор на IDEXX. Кръвната картина дава информация за броя на отделните типове кръвни клетки, тяхното съотношение, данни за съществуваща анемия, има ли системна инфекция в организма, данни за алергично състояние и др.Кръвни натривки за анализ на еритроцитни, левкоцитни и тромбоцитни нарушения, включения в клетките, изследване на капка кръв за наличие на микрофиларии при съмнение за дирофилариоза („сърдечен червей”) Биохимичният анализатор на IDEXX- показва функцията на вътрешните органи на ензимно ниво.В нашата практика всеки пациент над 7г. се възприема като рисков за редица хронични заболявания (бъбречни, чернодробни и други изменения), които настъпват при възрастния организъм. Ранното диагностициране на тези състояния, преди настъпването на пълната клинична картина, позволява профилактика и ранни мерки с цел забавяне на структурните и функционални изменения в органите и по-оптимален живот. Изследване на урина- Тест лента, изследване с рефрактометър за относително тегло, микроскопски препарат от седимент- наличие на кристали,бактерии,клетки и цилиндри. Диагностицират се редица заболявания на пикочо-половите пътища, както и системни. Дерматофитни тестове – посявка в специфична среда при съмнение за гъбично заболяване. Кожни проби, отпечатъчни препарати, цитологично изследване на цитонамазки и др.

Кардиология

Голяма част от сърдечно-съдовите заболявания при животните за компания остават недиагностицирани поради липсата на специфични клинични признаци в началния им стадии. Ветеринарна клиника „Дойран” разполага със специализирани методи и апаратура за ранна диагностика, лечение и мониторинг на тези състояния. Правилно назначената и приложена терапия играе важна роля за контролирането на проблемите свързани с кардиологичните заболявания.
– Електрокардиографията
– Eхокардиография

Очни болести

Предлагаме следните методи на диагностика и лечение на очните болести:
– Ширмер тест за оценяване на слъзната секреция и лечение на сух кератоконюктивит
– Оцветяване на роговицата с флуоресцеин за доказване на корнеални дефекти.
– Измерване на вътреочно налягане и доказване на глаукома
– Изследване на очното дъно с офталмоскоп
– Откриване и отстраняване на чужди тела, ектопични мигли
– Оперативно лечение на ентропиум и ектропиум.
– Хирургично лечение на Cherry eye ( изпадане на жлезата на третия клепач )
– Премахване на туморни образувания от клепач
– Енуклеация ( премахжане на всичките структури на очната ябълка )
– Хирургично лечение на дълбоки язви на роговицата и други дистрофични изменения
– Ултразвуково изследване на очните структури, папилата на очния нерв и др.

Slider
Slider