Розова вода

С какво ни помага розовата вода?

Розова вода има много предимства, от които можете да се възползвате по различни начини, за да подобрите кожата и цялостното й благосъстояние. Без значение какъв е вашият тип кожа, това „чудо на природата“ ще Ви помогне да изглеждате красиви и сияйни! Розовата вода се превръща в съществена част от света на красотата. Тя съдържа витамини, като А и С, и има  противовъзпалителни свойства за естествено лечение и у дома.

Розовата вода е подходяща за всеки един тип кожа, та може да помогне за успокояването на чувствителната и раздразнена кожа, да хидратира и освежи сухата и нежна кожа, да балансира и почисти мазната кожа. Розовата вода съдържа антиоксиданти и различни витамини, които помагат за предотвратяване на признаците на стареене и заедно с това подхранват кожата. Тя подмладява, омекотява, тонизира, съживява и добавя красив блясък на всеки тип кожа. Също така, розовата вода има натурални антисептични и антибактериални свойства.

Пиенето на розова вода може да намали стреса и да подобри общото състояние. Успокояващият ѝ аромат допринася и за бързото заспиване, както и за непробудния нощен сън, така необходим за възстановяването на организма.

Розова вода

Розовата вода е не само популярна козметична съставка, използвана в грижата за кожата, но и ароматизираща подправка в кухнята на Близкия изток, както и в гръцката, сирийската, египетската, мароканската и индийската. Тези народи не само готвят с розова вода, но и я пият.

Ползите за здравето от розовата вода са много. Тя е не само ароматна напитка, която освежава, но и може да окаже положителен ефект върху здравето.

Използвайте розовата вода, за да предотвратите или намалите подпухналостта на очите. Поставете една бутилка, пълна с розова вода, в хладилника за около половин час и след това приложете няколко капки от нея върху памучен тампон. Внимателно го поставете върху очите си. Тази процедура ще помогне за успокояване на нежната кожа около очите, ще предотврати или намали подпухналостта на очите, ще намали стреса и умората.

Освежете лицето си през целия ден чрез пръскане на розова вода върху кожата си. Особено през лятото, розовата вода може да стане Ваш верен приятел и помощник, който ще се грижи за кожата Ви. Просто пръскайте, няколко пъти на ден, спрей от розова вода върху лицето си (или можете да я приложите отново с помощта на памучен тампон). Тази процедура незабавно ще освежи кожата, ще я хидратира и подхрани, като добави и прекрасен блясък и сияние. Ние много обичаме да държим розовата вода в хладилник, с която след това да напръскаме кожата си. Ще почувствате един охлаждащ и хидратиращ ефект.

Розова вода – натурално средство и за лесно премахване на грима

Всичко, което трябва да направите, е да нанесете розовата вода върху памучен тампон и нежно да отстраните грима с нежни масажиращи движения. Розовата вода предпазва също така от прах, замърсявания, зачервявания и възпаление на очите. За да създадете още по-ефективно средство за премахване на грима, навлажнете тампона с розова вода и добавете малко количество кокосово масло. Тази комбинация ефективно премахва грима не са от лицето, но също така може да се използва и върху нежната кожа около очите. Ще осигурите красив, здравословен блясък на кожата си и невероятна свежест. Никога не търкайте грубо, нито опъвайте кожата, тъй като искаме да запазим кожата си млада и красива за дълго време, нали?!