Когато тялото ни има да ни каже нещо за токсините

Кога тялото ни има да ни каже нещо за токсините?

На всички ни е известно, че животът в града днес е мръсен. Не само въздуха, който дишаме, заедно с  всички летливи вещества в него, ами и всички вредни храни, които ядем. Освен това ние доброволно вкарваме в организма си газирани напитки, алкохол (често некачествен), цигари и др.

Когато тялото ни има да ни каже нещо за токсините

Някои промени може да са временни, като например спазването на пречистваща диета, а други, може да са перманентни, като въвеждане на спорт и физически упражнения, консумация на повече течности и др.

Често хората не осъзнават, че много от физическите им заболявания, са резултат на това, че  организмът им е бил натоварен с опасни токсини. Той отчаяно се нуждае от детоксикация.

Детоксикацията трябва да бъде цялостна.Какво ще рече това – че усилията не бива да се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс на организма. Това  може да доведе до затлачване. Всеки от органите има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините.

Елеминатори на токсини

Aндрографисът или т.нар. „крал на горчивото“, е известен с това, че елиминира токсините чрез черния дроб и жлъчката

Тази билка действа благоприятно и върху детоксикацията на бъбреците, като едновременно с това е и мощен имуностимулатор.

Мащерката притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Тези масла се абсорбират от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. По този начин се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н. Точно тази билка действа антибактериално и подобрява храносмилането.

Органичният селен е от изключителна важност за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, който предпазва от токсичния ефект на тежките метали. Важно негово свойство е, че оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.