МБАЛ Света Марина - град Плевен

Многопрофилна болница за активно лечение Света Марина - град Плевен

МБАЛ Света Марина - град Плевен

Контакти:

0700 / 2 00 06

064 / 80 56 66

064 / 81 81

Плевен, ул. Българска авиация, Западна индустриална зон

info@svmarina.com

МБАЛ Света Марина град Плевен е създадена през 2015г. по модел на най – съвременните специализирани болници в Западна Европа.

Техническото оборудване на кабинетите, операционната и реанимационна зали, стаите за лежащоболни, както и цялостния интериор на болницата отговарят на най – високите стандарти в тази област.

МБАЛ Света Марина, Плевен отговаря на световните стандарти за профилактика, диагностика, консервативно и оперативно лечение на заболяванията на женската полова система и млечна жлеза. В болницата се извършва пълен обем гинекологична хирургия, както и пластична и естетична хирургия на гърдата.

В болницата работи екип от висококвалифицирани лекари, доказали своя професионализъм не само в България, но и извън пределите на страната.

Многопрофилна болница за активно лечение Света Марина, Плевен извършва :

 • Съвременна ранна диагностика на злокачествени заболявания на женска полова система и млечна жлеза
 • Гинекологични прегледи 
 • Оперативно лечение на всички видове гинекологични и онкогинекологични заболявания на женска полова система и млечна жлеза 
 • Лапароскопия (безкръвни операции) – пълен обем гинекологична хирургия 
 • Ехографски изследвания 
 • Прекъсване на нежелана бременност 
 • Хистопатологични изследвания 
 • Профилактика и лечение на стерилитет

МБАЛ Св. Марина разполага с модерен родилен блок, разположен на 650 кв. м. разгъната площ и операционен блок, в който се извършва пълният обем от абдоминални, вагинални и лапароскопски (безкръвни) операции за всички заболявания на женските полови органи. 

Операционният блок е оборудван с най – съвременна апаратура – лапароскопски сет Karl Storz – Германия, апарати за електрохирургия – Liga Sure система, високочестотен радионож Ellman, електронож Erbe, дистанционно управляема операционна маса, осветителна система Berthold с дистанционно фокусиране и вградена в нея камера, вакуум – аспирационна система. Лапароскопският сет е комплектован с пълния набор инструментариум, позволяващ извършването на всички видове лапароскопски гинекологични интервенции. 

През 2009 година отвори врати акушерската клиника към МБАЛ Св. Марина която е модерно оборудвана по най – нов модел на швейцарски и немски фирми.

Отличните специалисти с доказан професионален авторитет, комфортните условия за работа и престой в клиниката, качеството и разнообразието на предлаганите услуги както и цялостната атмосфера на грижа, уважение и всеотдайност към пациентите, нареждат Клиниката сред най – модерните в България.

През 2012 година към МБАЛ Света Марина бе открит първият в Източна Европа и единствен в България Център за модерното, напълно неинвазивно и органосъхраняващо лечение чрез високоинтензивен ултразвук (HIFU).

В Хайфу – Центъра към Многопрофилна болница за активно лечение Света Марина, Плевен се лекуват с тази методика на неинвазивната медицина заболявания като миома на матката, фиброаденом на млечна жлеза, аденомиоза – заболяване на матката, заболявания на външните полови органи на жената и шийката на матката.

Терапията успешно се прилага и като част от комплексното лечение при редица злокачествени тумори на органи като:

 • Панкреас;
 • Черен дроб;
 • Бъбреци;
 • Млечна жлеза;
 • Меки тъкани.
Slider
Slider