Проф. Д-р Стефка Петрова – Диетолог град София

Проф. Д-р Стефка Петрова – Диетолог град София

Проф. Д-р Стефка Петрова – Диетолог град София

Контакти:

02 / 805 62 61

София, ж.к. Гео Милев бл.112

Проф. Петрова извършва консултации за здравословно и диетично хранене, разработва хранителни режими и менюта за лица от всички възрасти, съобразени с индивидуалните потребности и специфични здравни проблеми и заболявания.

Проф. Д-р Стефка Петрова е завършила медицина в Медицински Университет, София, има две медицински специалности – Хранене и диететика и Токсикология. Специализирала е в САЩ, Англия, Италия, Германия и други страни.

Проф. Петрова работи в Националния център по обществено хранене и анализи. Тя обучава лекари специализанти по медицинската специалност Хранене и диететика. Ръководител е на експертната група, която разработва и актуализира физиологичните норми за хранене в България и националните препоръки за здравословно хранене във всички възрасти. Проф. Петрова е автор на националните препоръки за хранене на жените преди и по време на бременност и кърмене; член е на Световната мрежа на експертите по хранене в ранния живот, който започва със зачеването. Oсновен автор е на ръководства за здравословно хранене в различни възрасти, включително на кърмачета и малки деца. Автор е на съвременна 90-дневна програма за здравословно намаляване на теглото.

Проф. Петрова е консултант по здравословно и диетично хранене в МБАЛ за женско здраве „Надежда“.

Проф. Петрова в продължение на 25 години е била ръководител на направление Храни и хранене, заместник-директор и директор на Националния център по обществено здраве, 16 години Национален консултант на МЗ по „Хранене и диететика” и представител на България по хранене в Европейското бюро на Световната Здравна Организация, член  на редица международни експертни групи.  

Проф. Петрова има над 160 научни публикации и над 180 участия в научни форуми у нас и в чужбина. Член е на редакционни колегии на научни списания, на национални и международни научни дружества по хранене и диететика.

Записване за консултация  на тел: 0887 687 481

Адрес: ЖК Гео Милев бл.112, вх Г, кота 0, намира се на бул. Цариградско шосе, спирка Хотел Плиска, непосредствено до сградата на ЦКБ (бившия хотел Плиска), успоредно на булеварда

Slider
Slider